Діяльність Комітету

15 липня 2021, 09:45

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 14 липня 2021 року

 

14 липня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання Комітет розглянув підготовлені до другого читання проекти законів про основи національного спротиву (реєстр. № 5557) та про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву" (реєстр. № 5558). За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроекти у другому читанні та в цілому.

Також Комітет затвердив План роботи Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки на період шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2021 року – січень 2022 року) та пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки до проекту порядку денного шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2021 року – січень 2022 року).

Повторно розглянувши проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України (реєстр. № 3196-д), Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект у другому читанні та в цілому у запропонованій Комітетом редакції.

Крім того, у закритому режимі Комітет розглянув питання погодження Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки державного оборонного замовлення на 2021 – 2023 роки.