Діяльність Комітету

13 липня 2021, 17:51

Інформація про прийняття Верховною Радою України у другому читанні та в цілому проекту Закону про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності (реєстр. № 3822)

 

13 липня 2021 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності  (реєстр. № 3822), який представляв Голова Комітету Завітневич Олександр Михайлович.

Закон розроблено з метою визначення особливостей правового, економічного та організаційного регулювання перетворення Державного концерну «Укроборонпром» в акціонерне товариство, державних унітарних підприємств, у тому числі казенних підприємств, що входять до складу Концерну, – в господарські товариства, управління і розпорядження їх майном, а також запровадження корпоративної моделі управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі.

Закон необхідний для створення умов належного функціювання та розвитку оборонно-промислового комплексу держави, виведення підприємств з кризи, забезпечення прозорого та сталого управління ними.