Діяльність Комітету

09 червня 2021, 15:46

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 9 червня 2021 року

 

9 червня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання народні депутати України – члени Комітету додатково розглянули підготовлений до другого читання проект Закону про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності (реєстр. № 3822). За результатами обговорення було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект в другому читанні та в цілому у запропонованій Комітетом редакції.

За результатами додаткового розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України" щодо військового поховального ритуалу (реєстр. № 4636-1) Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в другому читанні та в цілому.

Розглянувши проект Закону про територіальну оборону України (реєстр. № 4504), Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити його.

За результатами розгляду проекту Закону про основи національного спротиву (реєстр. № 5557) та проекту Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про чисельність Збройних Сил України" щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв'язку із прийняттям Закону України "Про основи національного спротиву" (реєстр. № 5558) Комітету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроекти за основу.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, затвердженого Законом України "Про Дисциплінарний статут Збройних Сил України" (реєстр. № 5121) Комітету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

Крім того, народні депутати України – члени Комітету погодили Річний план закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення Міністерства оборони України на 2021 рік за винятком деяких пунктів.