Діяльність Комітету

03 березня 2021, 17:42

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 3 березня 2021 року

 

3 березня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому відповідно до ухваленого порядку денного народні депутати України – члени Комітету розглянули проект Закону про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації (реєстр. № 3057), проект Закону про Службу військового капеланства (реєстр. № 4626). За результатами розгляду законопроектів Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроектів у першому читанні прийняти їх за основу.

Розглянувши проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування (реєстр. № 4210), Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України направити його до головного комітету для підготовки на повторне перше читання.

Також Комітет додатково розглянув підготовлений до другого читання проект Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про правовий режим майна у Збройних Силах України" (реєстр. № 3403). За результатами розгляду прийнято рішення врахувати зауваження та пропозиції, підготовлені народними депутатами України – членами Комітету, до окремих статей остаточної редакції законопроекту та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону (реєстр. № 3403), підготовленого Комітетом до другого читання з урахуванням зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України, прийняти його в другому читанні та в цілому.

Відбулася презентація проекту Закону про внесення змін до статті 27 Закону України "Про Державну прикордонну службу України" щодо організації фінансування діяльності Державної прикордонної служби України" (реєстр. № 4545).