Діяльність Комітету

01 лютого 2021, 18:06

Інформація про результати спільного закритого засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки та Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, яке відбулося 1 лютого 2021 року

 

1 лютого 2021 року відбулося спільне закрите засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки та Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, на якому заслуховувалася інформація керівництва Служби безпеки України щодо резонансних подій, пов’язаних зі співробітниками Служби безпеки України, та перспективи розвитку Служби.

За результатами розгляду питання народні депутати України прийняли рішення:

1. Інформацію взяти до відома.

2. Рекомендувати Службі безпеки України інформувати Комітет про хід розслідування пов’язаних з її співробітниками подій, що сталися.

3. У разі виникнення подій чи обставин, пов’язаних зі Службою безпеки України, своєчасно надавати Комітету відповідну інформацію.

Також під час засідання обговорили питання спільної роботи над проектом Закону про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України (реєстр. № 3196-д) в процесі підготовки його до другого читання.

Заслухали інформацію щодо викриття мережі телеграм-каналів, робота яких, ймовірно, координується з Російської Федерації.

Обговорили питання кібер та інформаційної безпеки держави в частині координації та взаємодії всіх відповідних ЦОВВ та спецслужб.