Діяльність Комітету

05 листопада 2020, 14:59

Інформація про прийняття Верховною Радою України за основу та в цілому проекту Закону України «Про внесення зміни до статті 17 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо відстрочки від призову на строкову військову службу деяких категорій громадян» (реєстр. № 3689)

 

5 листопада 2020 року Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому проект Закону України «Про внесення зміни до статті 17 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо відстрочки від призову на строкову військову службу деяких категорій громадян» (реєстр. № 3689).

Метою Закону є врегулювання питань, пов’язаних з наданням відстрочки від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, прийнятим на службу до органів та підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Закон дозволить накопичити та підготувати людські ресурси із числа призовників для комплектування ними органів та підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, що дасть змогу якісно виконувати завдання за призначенням у мирний час та в особливий період, а також у разі введення надзвичайного стану та проведення цільової мобілізації.