Діяльність Комітету

16 жовтня 2020, 13:36

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 16 жовтня 2020 року у форматі відеоконференції

 

16 жовтня 2020 року у форматі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до ухваленого порядку денного засідання першим питанням Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України (реєстр. № 3196, повторне перше читання) та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити доопрацьований Комітетом проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України (реєстр. № 3196) до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняти його за основу з урахуванням озвучених правок.

Розглянувши проект Закону про вихід України з Протоколу про затвердження Положення про порядок організації і проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав (реєстр. № 0064), Комітет ухвалив рішення підтримати вихід України з Протоколу про затвердження Положення про порядок організації і проведення спільних антитерористичних заходів на територіях держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав та прийняття згаданого законопроекту.

Також було розглянуто проект Закону про вихід України з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав (реєстр. № 0065). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення підтримати вихід України з Рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав та прийняття згаданого законопроекту.