Діяльність Комітету

30 вересня 2020, 17:29

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 30 вересня 2020 року

 

30 вересня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Першим питанням відповідно до порядку денного народні депутати України – члени Комітету заслухали інформацію представників Державного бюро розслідувань, Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України щодо авіакатастрофи літака Ан-26Ш під Чугуєвом Харківської області.

За результатами обговорення зазначеного питання Комітет ухвалив рішення рекомендувати відсторонити від виконання службових обов’язків Начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Турінського О.В. на час розслідування авіакатастрофи літака Ан-26Ш під Чугуєвом Харківської області з метою проведення всебічного, об’єктивного та неупередженого розслідування справи.

За результатами розгляду проекту Закону про Державний бюджет України на 2021 рік (реєстр. № 4000) народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект Закону про Державний бюджет України на 2021 рік (реєстр. № 4000) за основу, збільшивши видатки на Міністерство оборони України та космічну галузь.

Представник Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України поінформував членів Комітету щодо проекту Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2025 року.