Діяльність Комітету

02 вересня 2020, 18:08

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 2 вересня 2020 року

 

2 вересня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до порядку денного засідання Комітет розглянув проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку (реєстр. № 3553). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту у першому читанні прийняти його за основу. А також розпочато розгляд проекту Закону про внесення зміни до статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо військово-квартирної повинності для фізичних і юридичних осіб (реєстр. № 3968).

За результатами обговорення проекту Розпорядження Голови Верховної Ради України «Про призначення стипендій Верховної Ради України курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів та вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, на 2020-2021 навчальний рік» народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення підтримати подані пропозиції про призначення стипендій Верховної Ради України на 2020-2021 навчальний рік, які узагальнені в проекті Розпорядження Голови Верховної Ради України.

Крім того, запрошений на засідання Комітету Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Уруський Олег Семенович поінформував народних депутатів України про напрями та перспективи діяльності Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.