Діяльність Комітету

15 липня 2020, 17:21

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 15 липня 2020 року

 

15 липня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Народні депутати України – члени Комітету затвердили План роботи Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки на період четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2020 року – січень 2021 року) та пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки до проекту порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

За результатами обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо відновлення дії попередніх редакцій норм зазначеного Закону (реєстр. № 2141) члени Комітету ухвалили рішення: враховуючи, що прийняття зазначеного проекту Закону матиме вплив на показники Державного бюджету України, збільшуючи його витрати, відповідно до статті 103 Регламенту Верховної Ради України направити його для отримання відповідного експертного висновку Уряду, виходячи з вимог статті 116 Конституції України, згідно з якою Кабінет Міністрів України забезпечує проведення політики у сфері соціального захисту.

За результатами обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (реєстр. № 2343) прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (реєстр.    № 2343) у другому читанні та в цілому у запропонованій Комітетом редакції з урахуванням відпрацьованих у робочому порядку зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України.

Запрошений на засідання Комітету заступник Міністра оборони України Миронюк Олександр Юрійович поінформував членів Комітету про стан виконання державного оборонного замовлення у 2020 році.