Діяльність Комітету

07 липня 2020, 16:51

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 7 липня 2020 року

 

7 липня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Комітет заслухав інформацію представників Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Служби зовнішньої розвідки України та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

За результатами розгляду проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про національну безпеку України» (щодо включення доктрини економічної безпеки України до елементів планування у сферах національної безпеки і оборони) (реєстр. № 3433) народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення щодо недоцільності його включення до порядку денного сесії Верховної Ради України, а в разі його включення – рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

Розглядалося питання щодо погодження Комітетом змін до основних показників державного оборонного замовлення на 2020 – 2022 роки.

У продовження презентації проекту Закону про трансформацію Державного концерну «Укроборонпром» розглядалося питання трансформації ДК «Укроборонпром» (розгляд моделі вертикально-інтегрованих бізнес одиниць на прикладі майбутнього холдингу «Радарні системи»).

Також було розглянуто звернення Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва з пропозицією щодо створення робочої групи для опрацювання проектів законодавчих актів, передбачених Річною національною програмою під егідою Комісії Україна – НАТО на 2020 рік. Комітет одноголосно підтримав створення зазначеної робочої групи та запропонував включити до її складу заступника голови Комітету, голову підкомітету запровадження цінностей і стандартів НАТО, міжнародного військового співробітництва та миротворчості Безуглу Мар’яну Володимирівну.