Діяльність Комітету

02 липня 2020, 11:42

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 1 липня 2020 року

 

1 липня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

У засіданні Комітету взяв участь Головнокомандувач Збройних Сил України Р.Хомчак, який поінформував народних депутатів України – членів Комітету щодо стану та перспектив розвитку Збройних Сил України, а також поточної ситуації в районах проведення операції Об’єднаних сил та на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

Розглядалося питання щодо погодження Комітетом змін до основних показників державного оборонного замовлення на 2020 – 2022 роки.

За результатами розгляду пропозиції Комітету з питань зовнішньої політики та міжнародного співробітництва про визначення Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки головним з підготовки і попереднього розгляду проекту Закону України «Про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації» (реєстр. № 3057) члени Комітету ухвалили рішення звернутися до Голови Верховної Ради України щодо підтримки зазначеної пропозиції.

Також було розглянуто пропозицію Комітету з питань економічного розвитку про визначення його головним з підготовки і попереднього розгляду проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про національну безпеку України" (щодо включення доктрини економічної безпеки України до елементів планування у сферах національної безпеки і оборони)" (реєстр. № 3433), яку Комітет не підтримав і вирішив звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією залишити Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки головним з підготовки і попереднього розгляду згаданого законопроекту.

Керівники робочих груп, утворених у Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, поінформували про результати роботи щодо напрацювання законопроектів.

Відбулася презентація проекту Закону про трансформацію Державного концерну «Укроборонпром».