Діяльність Комітету

06 листопада 2019, 16:30

Інформація за результатами зустрічі народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки з делегацією Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки

 

6 листопада 2019 року у Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки відбулася зустріч з делегацією Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки представляли Заступник Голови Комітету Мар’яна Безугла, а також заступник Голови Комітету Юрій Мисягін та  члени Комітету Ірина Верещук та Ігор Герасименко.

З американської сторони у зустрічі взяла участь делегація Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки та Посольства Сполучених Штатів Америки на чолі з Помічником заступника Міністра оборони Сполучених Штатів Америки у справах України, Росії та Євразії Лорою Купер.

Метою зустрічі було обговорення подальшої співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки на шляху інтеграції України до НАТО та посилення обороноздатності держави для відсічі російської агресії.

Голова американської делегації Лора Купер наголосила, що Сполучені Штати Америки і надалі будуть всебічно підтримувати Україну та висловила великі сподівання на швидкий прогрес у реформуванні оборонно-промислового комплексу.

Підсумовуючи, учасники зустрічі з української сторони, у свою чергу, висловили запевнення у продовженні на законодавчому рівні реформування сектору безпеки і оборони, наближенні його до стандартів НАТО та подальшій плідній співпраці.