Діяльність Комітету

06 листопада 2019, 17:15

Інформація щодо спільного засідання Женевського центру демократичного контролю над збройними силами та робочих груп, утворених у Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки

 

6 листопада 2019 року спільно з Женевським центром демократичного контролю над збройними силами відбулося засідання робочих груп, утворених у Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки для напрацювання проекту Закону щодо внесення змін до Закону України «Про національну безпеку України», «Про державну таємницю», з підготовки законопроекту щодо реформування Служби безпеки України.

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки представляли Заступник Голови Комітету Мар’яна Безугла, а також члени Комітету Федір Веніславський та Олександр Ковальов.

Також у заході взяли участь представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби зовнішньої розвідки України, Служби безпеки України, Національного університету оборони ім. Івана Черняховського, Представництва НАТО в Україні, Консультативної місії Європейською Союзу в Україні, Українського інституту майбутнього, ДК «Укроборонпром», громадської організації «Асоціація Ноосфера».

У ході дискусії учасники засідання висловили своє бачення та пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про національну безпеку України» та Закону України «Про державну таємницю», обговорили концепції реформування Служби безпеки України та зазначили, що вийшли на наступний етап  підготовки вказаних законопроектів.