Діяльність Комітету

06 листопада 2017, 14:00

Інформація щодо Х Всеукраїнської науково-практичної конференції «Освітньо-наукове забезпечення діяльності складових сектору безпеки і оборони України»

 

2 листопада 2017 року у вищому навчальному закладі Державної прикордонної служби України пройшла X Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: «Освітньо-наукове забезпечення діяльності складових сектору безпеки і оборони України».


Метою конференції було обговорити стан та перспективи розвитку освіти і науки, пошук шляхів вдосконалення взаємодії між правоохоронними органами і військовими формуваннями України під час спільних дій щодо забезпечення національної безпеки. Також говорили про шляхи формування національної безпеки, сучасні освітні концепції безпеки, психологічні аспекти формування та розвитку майбутніх фахівців.

Відкрив конференцію ректор Національної академії генерал-майор Шинкарук Олег Миколайович.

 


У ході конференції була проведена робота за такими напрямами як, державне та військове управління оперативно-тактичного та стратегічного рівнів; правові шляхи формування національних безпекових і оборонних спроможностей; сучасні освітні концепції та технології підготовки майбутніх фахівців; психологічні аспекти формування та розвитку майбутніх фахівців; проблеми сучасної лінгвістики та навчання іноземних мов для професійного спілкування; озброєння, військова техніка та всебічне забезпечення оперативно-службових (бойових) дій структур сектору безпеки і оборони.

Учасники конференції взяли участь у презентації навчально-матеріальної бази Національної академії та виставці технічних досягнень Державної прикордонної служби України.


Загалом у конференції взяли участь понад 350 науковців і практиків із близько 60 освітніх та наукових установ, із них 52 доктори наук та 219 кандидатів наук.


Підбиваючи підсумки конференції, було акцентовано увагу на проблемних питаннях у сфері забезпечення національної безпеки України та шляхи вирішення. Учасники відмітили позитивний вплив проведення науково-практичної конференції на стабілізацію всебічного забезпечення охорони та захисту державного кордону.