Діяльність Комітету

10 липня 2017, 08:48

Щодо семінару ПАРЄ з підвищення стандартів у питаннях верховенства права

 

Делегація працівників Апарату Верховної Ради України 6 - 7 липня  цього року відвідала семінар з підвищення стандартів у питаннях верховенства права відповідно до вимог та політики Ради Європи. Цей захід був організований Парламентською Асамблеєю Ради Європи та проходив у Палаці Європи (Страсбург).

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони представляла у цьому заході головний консультант секретаріату Олена Рибак.

Під час семінару були обговоренні основні пункти Плану Дій Ради Європи для України щодо захисту прав людини та дотримання принципу верховенства права, «стратегічний трикутник» ПАРЄ: стандарти Ради Європи, моніторинг виконання стандартів у країнах членах та технічні проекти співпраці з партнерами в різних країнах.

О. Рибак за дорученням керівництва секретаріату Комітету поінформувала учасників семінару, що у Комітеті працює робоча група, яка підготувала законопроекти щодо функціонування цілісної системи військової юстиції в Україні, а саме утворення органу військової юстиції, до складу якого буде входити самостійним підрозділом військова поліція, відновлення військових судів та запровадження військової адвокатури. Також у Комітеті працюють над створенням правового поля для забезпечення протимінної діяльності (гуманітарне розмінування) в Україні та визначення статусу тимчасово окупованих територій. При цьому представники Парламентської Асамблеї Ради Європи відмітили, що зазначенні питання актуальні та є предметом для співробітництва у відповідній тематичній сфері.