Діяльність Комітету

05 липня 2017, 12:03

У Верховній Раді України відбулося урочисте засідання з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору

 3 липня 2017 року у Верховній Раді України відбулося урочисте засідання з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору.
У заході взяли участь президент України Леонід Кравчук, народні депутати, члени Кабінету Міністрів, голови Верховної Ради України попередніх скликань, колишні члени Уряду, високоповажні іноземні гості, виступили з промовами - помічник Генерального секретаря НАТО Сорін Думітру Дукару, Голова Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, Посол США при НАТО Роберт Хантер, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Директор Інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, Керівник Місії України при НАТО в 1997р. Борис Тарасюк.
На урочистому засіданні були присутні народні депутати України – члени Комітету з питань національної безпеки і оборони, керівник секретаріату Комітету, кращі курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Військового інституту Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка, Національної академії Національної гвардії України та факультету підготовки фахівців для Національної гвардії України НАВСУ, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації.
Перед учасниками урочистого засідання виступив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.
Він зазначив, що двадцять років тому було підписано Хартію про особливе партнерство між Україною і НАТО – надзвичайно важливий для нашої країни міжнародний документ, який вже тоді засвідчив наш зовнішньополітичний вибір і сьогодні залишається одним із ключових маркерів, який визначає наше майбутнє.
Із завершальною промовою виступила народний депутат України – голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем, Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.