Діяльність Комітету

07 червня 2017, 18:43

Про результати засідання Комітету 7 червня 2017 року

7 червня 2017 року відбулося засідання Комітету, на якому розглянули проект Закону про внесення змін до Законів України щодо уточнення питань військової служби за контрактом (реєстр. № 6473) та проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо проходження служби у військовому резерві на особливий період (реєстр. № 6474). За результатами розгляду народні депутати України прийняли рішення прийняти законопроекти за основу.

          Одноголосно було прийнято рішення відхилити проекти законів про здійснення протимінної діяльності в Україні (реєстр. № 5189) та про протимінну діяльність в Україні (реєстр. № 5189-1). Також прийнято рішення створити міжвідомчу робочу групу для напрацювання нової законодавчої ініціативи.

111 Комітет  робота 7

          Комітет розглянув проект Закону про оперативно-розшукову діяльність (реєстр. № 6284). Законопроектом запропоновано поширити оперативно-розшукову діяльність на органи Збройних Сил України та інших військових формувань, законодавче регулювання діяльності яких належить до предмету відання Комітету з питань національної безпеки і оборони. За результатами розгляду народні депутати України прийняли рішення відхилити зазначений законопроект, про що поінформувати профільний Комітет.

          Також, народні депутати України одностайно підтримали проект Закону про ратифікацію Генеральної Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про співробітництво у сфері оборони (реєстр. № 0145) та рекомендували головному Комітету за результатами розгляду прийняти законопроект за основу та в цілому як Закон.

          Розгляд питання щодо звіту за результатами поїздки народних депутатів України на полігон поблизу населеного пункту Семиполки Київської області, де проходять випробування сучасних засобів радіозв’язку, перенесено на наступне засідання Комітету.

          Під час засідання Комітету Голова депутатської фракції БПП Герасимов А.В. звернувся до Комітету з пропозицією заслухати голову депутатської фракції «Батьківщина» Юлію Тимошенко з питання підписання контрактів у період її перебування на посаді Прем’єр-міністра України. Комітет прийняв рішення розглянути укладений у 2009 році контракт та рішення Стокгольмського арбітражного суду на своєму засіданні.