Діяльність Комітету

27 квітня 2017, 15:06

Протокольна зустріч Голови Комітету Сергія Пашинського з офіційною делегацією Ісламської Республіки Пакистан

27 квітня 2017 року відбулася протокольна зустріч Голови Комітету Сергія Пашинського та Секретаря Комітету Івана Вінника з офіційною делегацією Ісламської Республіки Пакистан.

Учасники зустрічі відзначили, що співробітництво у військовій та військово-технічній сферах розвивається у різних напрямках, у тому числі шляхом навчання та стажування офіцерів, технічних експертів і пілотів Пакистану в Україні, а також через постачання та спільні розробки високотехнологічного озброєння і обладнання для сухопутних, військово-морських та військово-повітряних сил ІРП.

Сергій Пашинський наголосив, що особливо важливою є взаємодія між країнами в рамках ООН. Також Голова Комітету зазначив, що між країнами, зокрема, підписано Меморандум про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Ісламської Республіки Пакистан (укладений 02.11.2006, затверджений КМУ 23.05.2007) та Угоду між Урядом України та Урядом Ісламської Республіки Пакистан про створення Спільної українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва.

Голова Комітету висловив переконання у необхідності продовження та нарощування торговельно-економічних відносин, особливо у військово- технічній сфері, зокрема йдеться про перспективний напрямок співпраці України та Пакистану у сфері ВТС - спільне виробництво та модернізація бронетехніки, постачання української продукції для потреб військово-повітряних, військово-морських та ракетно-артилерійських сил Пакистану, засоби протиповітряної оборони тощо.

Представники делегації Пакистану зазначили, що для них також є дуже важливим досвід України, зокрема у питаннях протистояння загрозам національній безпеці та досвід боротьби з тероризмом.

Голова Комітету висловив подяку усім учасникам зустрічі та упевненість у подальшому розширенні співпраці між Україною та Ісламською Республікою Пакистан.