Діяльність Комітету

16 травня 2017, 10:02

17 травня на засіданні Комітету першим розглядатиметься питання щодо запровадження новітніх механізмів забезпечення житлом військовослужбовців

На засіданні Комітету 17 травня 2017 року першим розглядатиметься питання щодо запровадження новітніх механізмів забезпечення житлом військовослужбовців.

На сьогоднішній день гостро стоїть питання забезпечення постійним житлом військовослужбовців та членів їх сімей, право на яке гарантоване законом. На жаль, започатковані ще з радянських часів механізми такого забезпечення сьогодні не дають результатів та є застарілими. З огляду на це, Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони разом із Кабінетом Міністрів України та відповідними центральними органами виконавчої влади ведеться робота із моделювання та розробки необхідних проектів нормативно-правових актів, які передбачатимуть впровадження нових для нашого законодавства механізмів забезпечення житлом військовослужбовців. Це, зокрема, забезпечення житлом на умовах фінансового лізингу із пільговими умовами (розстрочка платежів, пільгова відсоткова ставка у розмірі 5% річних в національній валюті України, зменшення щомісячних лізингових платежів на суму компенсації за найм житла). 

Для розгляду вказаного питання на засідання Комітету запрошені Голова правління Державної іпотечної установи Камуз Андрій Олександрович, Державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Тахтай Олексій Володимирович, Заступник Міністра оборони України Шевчук Олег Миколайович.