Діяльність Комітету

19 квітня 2017, 10:11

Про робочу зустріч з питань законодавчих змін у сфері контролю за експортом озброєння, військової техніки, боєприпасів та товарів подвійного використання

У секретаріаті Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони проведено чергову зустріч, в якій прийняли участь експерти США та України в рамках Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (ЕXBS).

Керівник секретаріату Комітету Тетяна Блистів поінформувала учасників зустрічі про роботу, яка проводиться щодо законодавчих змін з питань вдосконалення контролю за експортом озброєння, військової техніки, боєприпасів та товарів подвійного використання, які найближчим часом необхідно прийняти. Зокрема, це створення правових умов для впровадження електронного ліцензування, спрощення процедури надання дозвільних документів та скорочення строків їх оформлення, а також оптимізація порядку імпорту товарів військового призначення.

На зустрічі було наголошено на необхідності продовження тісної співпраці між експертами США та секретаріатом Комітету в рамках реалізації Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (ЕXBS).

Учасники зустрічі зазначили про необхідність продовження роботи за напрямом гармонізації національного законодавства у сфері контролю за експортом озброєння, військової техніки, боєприпасів та товарів подвійного використання з діючим у країнах ЄС.