Діяльність Комітету

21 червня 2017, 20:19

Про результати засідання Комітету 21 червня 2017 року

21 червня 2017 року відбулося засідання Комітету, на якому планувалося розглянути питання щодо укладеного у 2009 році контракту купівлі-продажу природнього газу та рішення Стокгольмського арбітражного суду.

          Народні депутати України – члени Комітету одноголосно прийняли рішення перенести розгляд вказаного питання та звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, НАК «Нафтогаз України», Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України з проханням надати інформацію щодо згаданого контракту та чіткі рекомендації з метою недопущення порушення правил Стокгольмського арбітражного суду при розгляді цього питання.

Пашинський Сергій Володимирович наголосив, що рішення Стокгольмського арбітражного суду є нашою перемогою - представників Міністерства юстиції України, НАК «Нафтогаз України», Міністерства закордонних справ України та запропонував звернутися до Президента України з проханням відзначити державними нагородами тих, хто займався цим питанням, зокрема голову правління НАК «Нафтогаз України» Коболєва Андрія Володимировича. Народні депутати України підтримали пропозицію Голови Комітету.

Голова Комітету Пашинський зазначив, що після отримання усіх необхідних матеріалів питання буде розглянуто на засіданні Комітету.

Також народні депутати України прийняли рішення прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про санкції" (щодо кола суб'єктів, на яких поширюється дія Закону), (реєстр. № 5416).

За результатами розгляду проектів законів: про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців (реєстр. № 6268); про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців (реєстр. № 6268-1); про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців (реєстр. № 6268-2), члени Комітету одноголосно прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням надати експертний висновок до вказаних законопроектів.

Одноголосно прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення питань проходження військової служби з метою забезпечення повноцінного функціонування Збройних Сил України (реєстр. № 5640, доопрацьований) прийняти його за основу.

Народні депутати України одноголосно підтримали проект Постанови про відзначення в Україні 25-річчя участі України у миротворчих операціях Організації Об'єднаних Націй та Дня українських миротворців (реєстр. № 6522).

Крім того, прийнято рішення провести комітетські слухання щодо питання реформування системи військової освіти та підготовки військових кадрів у рамках оборонної реформи. Дату проведення комітетських слухань доручено узгодити секретаріату Комітету спільно з Міністерством оборони України.