Діяльність Комітету

15 червня 2017, 15:58

Інформація про виїзне засідання Комітету до Харківської області на ділянку державного кордону України 15 червня 2017 року

15 червня 2017 року відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони у Харківській області, на ділянці державного кордону України, з метою перевірки виконання завдань і заходів з підвищення обороноздатності та визначення потреб Державної прикордонної служби України для виконання забезпечення охорони та оборони державного кордону України, враховуючи сучасні виклики.

У виїзному засіданні Комітету взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Вінник Іван Юлійович, Береза Юрій Миколайович, Бригинець Олександр Михайлович, Тимчук Дмитро Борисович, Тетерук Андрій Анатолійович, Чорновол Тетяна Миколаївна.

Представники Державної прикордонної служби України продемонстрували присутнім народним депутатам України удосконалення системи охорони та підвищення рівня захисту державного кордону України з Російською Федерацією, а також його обладнання сучасними засобами технічного спостереження та контролю.

Зазначені завдання Державна прикордонна служба України виконує в межах Плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського у українсько-молдовського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим.

Члени Комітету на виїзному засіданні ознайомилися з ходом інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки кордону та сучасними підходами до її охорони.

Народні депутати відзначили значний обсяг виконаних робіт з підвищення надійності охорони східних кордонів України. Проте, наголосили на необхідності вирішення низки проблемних питань як правового, так і фінансового характеру, які не дають змоги реалізувати План заходів у повній мірі.

Фоторепортаж