Діяльність Комітету

30 травня 2017, 18:26

30 травня 2017 року народні депутати України, експерти відвідали полігон поблизу населеного пункту Семиполки, де проходять випробування сучасних засобів радіозв'язку

30 травня 2017 року народні депутати України – члени Комітету з питань національної безпеки і оборони, а саме: Вінник Іван Юлійович, Пастух Тарас Тимофійович, Савченко Надія Вікторівна, Тимчук Дмитро Борисович, Тетерук Андрій Анатолійович, народний депутат України, Заступник Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Скрипник Олексій Олексійович, експерт Сергій Згурець прибули на полігон поблизу населеного пункту Семиполки Київської області, де проходять випробування сучасних засобів радіозв’язку. Від Генерального штабу Збройних Сил України були: Заступник Начальника Генерального штабу Збройних Сил України Бесараб Сергій Борисович, Начальник військ зв’язку Збройних Сил України - начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу Збройних Сил України Рапко Володимир Васильович.

 

Члени Комітету з питань національної безпеки і оборони відвідали місце проведення випробувань з метою пересвідчитися в об’єктивному та неупередженому ставленні членів комісії, що здійснює випробування засобів радіозв’язку, до представлених виробниками засобів радіозв’язку компаній «Elbit Sistem» та «Aselsan».

Випробування триватимуть ще близько тижня та проводяться комісією за участі уповноважених представників компаній «Elbit Sistem» та «Aselsan», представників вітчизняних інститутів, які спеціалізуються на засобах радіозв’язку, а також представників Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до чинного законодавства України. В ході випробовування застосовуються 30 різних методів перевірки засобів радіозв’язку на їх тактико-технічні та якісні характеристики, а також можливість переоснащення такими засобами військових формувань. 

 

          Сторони, які беруть учать в проведенні випробувань, в тому числі представники компаній «Elbit Sistem» та «Aselsan», засвідчили відсутність будь-яких претензій та зауважень до роботи комісії.

По закінченню випробувань комісія має скласти відповідний акт результатів випробувань, який буде розглянуто також на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони на предмет його повноти, неупередженості та незаангажованості.