Діяльність Комітету

08 лютого 2017, 18:10

Інформація щодо заслуховування на засіданні Комітету питання, пов'язаного з прийняттям на озброєння, виробництвом, експлуатацією міномета М120-15 "Молот" у Збройних Силах України

У листопаді 2016 року в ЗМІ було надано інформацію Голови депутатської фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" народного депутата України Березюка Олега Романовича та народного депутата України Пастуха Тараса Тимофійовича щодо постачання неякісного озброєння у Збройні Сили України, яке призводить до загибелі військовослужбовців. Зокрема йшлося про міномет М120-15 «Молот».

Комітетом було прийнято рішення направити звернення до Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України з проханням забезпечити проведення усіх необхідних експертиз та надання висновків.

8 лютого 2017 року під час засідання Комітету в закритому режимі представники Міністерства оборони України доповіли народним депутатам України про результати проведених експертиз та висновки.

За рішенням Комітету інформуємо суспільство стосовно інформації, наданої Головою депутатської фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" народним депутатом України Березюком Олегом Романовичем та народним депутатом України Пастухом Тарасом Тимофійовичем щодо постачання неякісного озброєння у Збройні Сили України.

Щодо випадку, який став підставою вищезгаданих заяв у ЗМІ, то результати натурного експерименту з детонацією мінометних пострілів у каналі ствола міномета «Молот» показали, що розрив ствола міномета виник внаслідок заряджання двома мінами.

Членами Комітету підтримано пропозицію народних депутатів України в подальшому утримуватися від поспішних заяв, коментарів та висновків щодо якості озброєння, які потребують експертної оцінки та можуть нашкодити обороноздатності Збройних Сил України.