Діяльність Комітету

18 січня 2017, 18:12

Про результати засідання Комітету 18 січня 2017 року

18 січня 2017 року відбулося засідання Комітету, на якому заслухали інформацію Служби безпеки України щодо відповідальності народного депутата України Надії Савченко за порушення законодавства у сфері державної таємниці.

Народні депутати України – члени Комітету розглянули та прийняли рішення підтримати проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації (реєстр. № 5543).

Одноголосно підтримано за основу та в цілому проект Закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі у багатонаціональних навчаннях (реєстр. 5636).

Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення питань проходження військової служби з метою забезпечення повноцінного функціонування Збройних Сил України (реєстр. 5640).

Також заслухано Звіт про роботу Комітету з питань національної безпеки і оборони у 2016 році та затверджено План роботи Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони на період шостої сесії Верховної Ради України VІIІ скликання (лютий – липень 2017 року).