Діяльність Комітету

30 вересня 2016, 15:13

Про засідання у Брюсселі Спільної робочої групи Україна - НАТО з питань реформування сектору безпеки і оборони України

28 вересня 2016 року (м. Брюссель, Бельгія) у штаб-квартирі НАТО відбулося засідання Спільної робочої групи Україна — НАТО з питань воєнної реформи високого рівня, присвячене актуальним питанням реформування сектору безпеки і оборони нашої держави.

До Брюсселя відбула делегація під керівництвом Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони Коваля Михайла Володимировича. Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони представляли Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Фріз Ірина Василівна та завідувач секретаріату Комітету Блистів Тетяна Іванівна. У складі делегації від Адміністрації Президента України перебував Заступник Керівника Головного управління з питань безпеки та оборони Адміністрації Президента України, позаштатний консультант Комітету Колесник Володимир Тимофійович. Міністерство оборони України представляв заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Долгов Ігор Олексійович, Службу безпеки України - Андрій Бодрунов, Національний інститут стратегічних досліджень - Ольга Резнікова.

Голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз виступила з доповіддю, висвітливши проблематику діяльності парламенту в контексті покращення демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони України, зокрема і парламентського контролю. Хід реформування Служби безпеки України анонсував представник Служби безпеки України. Також увага концентрувалася на питанні протидії гібридній війні, зокрема, на підсумках відповідного дослідження та започаткування Платформи Україна — НАТО з вивчення досвіду протидії гібридній війні в Україні.

Учасники засідання запевнили у незмінності позиції НАТО та країн-членів Альянсу стосовно підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої держави та підтвердили готовність продовжити всебічно сприяти Україні у реформуванні сектору безпеки і оборони.

У рамках перебування в Брюсселі члени української делегації провели низку робочих зустрічей з представниками Міжнародного секретаріату НАТО та узгодили напрями подальшої взаємодії з Альянсом.