Діяльність Комітету

14 червня 2016, 18:50

На засіданні Комітету 15 червня 2016 року першим питанням розглядатиметься проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави (реєстр. № 4811)

Народними депутатами України – членами Комітету було розроблено проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, валютних цінностей, державних облігацій України, казначейських зобов'язань України, дорогоцінних металів та/або каміння, інших цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду (реєстр. № 4057). Фахівці Ради Європи, підтримавши ідею законопроекту, висловили ряд зауважень та пропозицій.

         Врахувавши зауваження та пропозиції іноземних партнерів, використавши іноземний досвід, було розроблено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави (реєстр. № 4811). Висновок фахівців Ради Європи став фактично напрямком удосконалення самого підходу щодо створення механізмів превентивних майнових заходів.

Законопроектом передбачається запровадження механізмів застосування конфіскаційних заходів щодо неправомірно отриманих активів та доходів від незаконної діяльності особами, уповноваженими на виконання функцій держави, проект вирішуватиме дискусійні питання конфіскації та враховуватиме зауваження і пропозиції міжнародних інституцій.

         На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони 15 червня 2016 року першим питання буде розглядатися проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави (реєстр. № 4811).

         Запрошуємо представників усіх фракцій і груп Верховної Ради України, зацікавлених органів державної влади взяти участь у засіданні Комітету.