Діяльність Комітету

22 вересня 2015, 11:59

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо уточнення строків військової служби за контрактом)"

Під час розгляду законопроекту на засіданні Комітету 16 вересня зазначалося, що метою законопроекту №2356а є встановлення конкретних термінів військової служби за контрактом під час дії особливого періоду, у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану.

Проектом, зокрема, строк такої військової служби в календарному обчисленні пропонується встановити від 6 місяців. На 6 місяців для зазначеної категорії військовослужбовців передбачено можливість продовжити строк проходження військової служби за новими контрактами.

Народні депутати України – члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме залученню до служби за контрактом громадян, які мають відповідну підготовку та досвід участі у бойових діях, а також висловлюють бажання продовжувати військову службу за контрактом.