Діяльність Комітету

06 лютого 2014, 17:24

Комітет рекомендує Верховній Раді підтримати проект закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Білорусь і Урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща

Як зазначалося на засіданні Комітету, Угода була підписана 14 березня 2013 року в м. Луцьку. Угодою передбачається в тримісячний строк з дати набрання нею чинності утворити спільну українсько-білорусько-польську комісію з метою позначення точки стику кордонів на місцевості та підготовки і підписання демаркаційних документів: Протоколу прикордонного знака "Буг", Демаркаційної карти стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща, Заключного протоколу спільної комісії.

Точка стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща, згідно Угоди, знаходиться на перетині лінії, що проходить по середині річки Західний Буг (Буг), з лінією, яка є продовженням південної бровки каналу Мостицького.

Протягом 2005-2012 років делегаціями України, Республіки Білорусь і Республіки Польща було проведено низку зустрічей, за результатами яких підготовлено відповідну Угоду.

Народні депутати одноголосно підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону про ратифікацію Угоди (реєстр.№0060).

Під час засідання Комітету також обговорювалася ситуація в країні. Члени Комітету наголошували на тому, що подальший хід подій може призвести до загрози національній безпеці України.

Комітет за підсумками обговорення підготує відповідне рішення.