Діяльність Комітету

12 липня 2013, 12:43

Про зустріч народних депутатів України-членів Комітету з делегацією Комітету Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації з оборони та безпеки

У Комітеті з питань національної безпеки і оборони відбулася зустріч народних депутатів з делегацією Комітету Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації з оборони та безпеки на чолі з В. Озєровим.

У зустрічі взяли участь з української сторони: перший заступник голови Комітету Віктор Развадовський, голова підкомітету Юрій Самойленко, народний депутат Ігор Побер, а також представники міністерств закордонних справ та оборони; з російської сторони: голова Комітету Ради Федерації РФ з оборони та безпеки Віктор Озєров, заступники голови Комітету Віктор Бондарук, Віктор Маслов, Рудік Іскужин а також  представники апарату Комітету та Посольства Росії в Україні.

Перший заступник голови Комітету Віктор Развадовський передав членам російської делегації привітання від Голови Верховної Ради України В.Рибака і голови Комітету В.Литвина.

В.Развадовський розповів про діяльність Комітету у сфері законодавчого забезпечення сфери безпеки і оборони держави.

Глава російської делегації В.Озєров зазначив, що метою візиту сенаторів є вивчення досвіду роботи українських законодавців. "Для нас важливими є питання правового забезпечення воєнного будівництва, усієї воєнної організації держави. І той досвід, який напрацьовується на пострадянському просторі - він важливий подвійно. Ми починали в однакових стартових умовах, пройшли відповідні етапи, були й успіхи, були й заходи, які, на жаль, не дали бажаного результату", - зазначив російський парламентарій.

В.Озєров, оцінюючи рівень взаємодії між профільними парламентськими комітетами Російської Федерації та України, визнав, що не все було зроблено для того, щоб така взаємодія була дійсно конструктивною і взаємовигідною. Він висловив сподівання, що у майбутньому вдасться налагодити більш тісні стосунки.

Глава російської делегації окреслив ті питання, які турбують російських законодавців, передусім пов’язані із соціально-побутовим  забезпеченням військовослужбовців Чорноморського флоту Російської Федерації та членів їх сімей, в тому числі щодо міграційного обліку, реєстрації, надання їм житла,  пенсійного забезпечення тощо.

Голова підкомітету Ю.Самойленко зазначив, що вирішення багатьох питань, які становлять взаємний інтерес, залежить і від законодавчих органів. Він висловив впевненість у тому, що профільні комітети сприятимуть налагодженню тісніших зв'язків між парламентами обох країн.

Народний депутат І.Побер зазначив, що у Комітеті існує взаєморозуміння між народними депутатами-членами Комітету у питаннях законодавчого забезпечення сектору безпеки і оборони держави. Він також висловився за розширення зв'язків між парламентаріями обох країн у питаннях, які становлять взаємний інтерес.

Учасники зустрічі висловлювали готовність взяти участь у підготовці необхідних законопроектів, спрямованих на законодавче забезпечення сектору безпеки і оборони обох держав. Під час зустрічі також висловлювалися пропозиції щодо обміну планами роботи комітетів для проведення спільних заходів.