Діяльність Комітету

21 листопада 2016, 12:02

Заслуховування інформації на засіданні підкомітету з питань державної безпеки щодо плану "Шатун"

В середу, 16 листопада відбулося засідання підкомітету з питань державної безпеки щодо заяви, яку оприлюднила Служба зовнішньої розвідки стосовно дестабілізації ситуації в Україні. У засіданні взяли участь народні депутати – члени Комітету, уповноважені особи Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України, Національної поліції, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«Ми розуміємо, що сьогоднішній та вчорашні протестні акції можуть бути лише початком загострення. Власне, в рамках функцій нашого парламентського контролю над силовими відомствами ми запросили представників усіх державних установ з метою заслухати інформацію з цього питання», - зазначив Андрій Левус.

Він також наголосив, що важливо зрозуміти, як відрізнити реальну протестну хвилю, яка обґрунтована погіршенням соціально-політичного становища в Україні, а де є виконання певної спецоперації.

Народні депутати України звернули увагу силовиків на те, що слід діяти на випередження, вживати заходів щодо медіа, які належать проросійським олігархам та боротися треба не з наслідками, а причинами.

В свою чергу, народний депутат Андрій Тетерук зазначив, що прийняття рішень правоохоронних органів та відповідних служб щодо притягнення винних в дестабілізації внутрішньої ситуації є дуже важливим, адже в суспільстві може сформуватися думка, що наші відомства не здатні захистити Україну.

«Половинчасті рішення зміцнюють бажання розхитувати державу й надалі. Всіх даних, які мають наші спецслужби, достатньо для того, щоб сформувати обвинувачення та покарати винних. Зафіксовані передачі грошей наприклад, на масовку», - також сказав він.

Ірина Фріз, зазначила, що це питання підняте правильно та своєчасно, оскільки є інформація, що ті ж самі особи, які причетні до вбивств та злочинів під час Революції Гідності, мали відношення й до того, що відбувалося в урядовому кварталі Києва.

Для того, щоб дії силовиків були більш ефективними, Комітет з питань національної безпеки і оборони сприятиме силовим органам з точки зору вдосконалення законодавства та необхідних політичних рішень.