Діяльність Комітету

08 вересня 2016, 15:12

Про результати розгляду Комітетом проекту Постанови Верховної Ради України про скасування рішення Верховної Ради України від 12 липня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (реєстр. № 4689-П)

Комітет на своєму засіданні 7 вересня 2016 року розглянув проект Постанови Верховної Ради України про скасування рішення Верховної Ради України від 12 липня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» (реєстр. № 4689-П), поданий народним депутатом України І.Вінником.

Згаданим проектом, відповідно до статті 48 Регламенту Верховної Ради України, пропонується скасувати рішення Верховної Ради України від
12 липня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» як таке, що прийняте з порушенням вимог Регламенту Верховної Ради України.

Крім цього, з приводу неприйнятності Закону в проголосованій редакції (з поправкою, озвученою народним депутатом України Т.Пастухом) до Голови Верховної Ради України та Голови Комітету звернулося керівництво Міністерства оборони України – з проханням сприяти в застосуванні Президентом України права вето, оскільки згадана поправка істотно змінює суть законопроекту та, за оцінками Генерального штабу Збройних Сил України, призведе до критичного зниження укомплектованості бойових частин та органів військового управління.

За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення підтримати Постанову.