Діяльність Комітету

20 вересня 2016, 14:52

Результати спільного засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони та колегії Міністерства оборони України

15 вересня 2016 року відбулося спільне засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони та колегії Міністерства оборони України.

          На спільному засіданні було розглянуто питання стану фінансування Збройних Сил України у 2016 році, розглядалися пропозиції до проекту Державного бюджету України на 2017 рік, а також акцентувалася увага на проблемах виконання Державного оборонного замовлення, проведенні процедур закупівель, укладенні договорів (контрактів) щодо постачання озброєння, військової техніки, матеріально-технічних засобів тощо.

          У засіданні взяли участь народні депутати України - члени Комітету під головуванням Голови Комітету Сергія Пашинського, члени колегії Міноборони, зокрема Міністр оборони України Полторак Степан Тимофійович, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Муженко Віктор Миколайович, серед доповідачів були також Перший заступник Міністра оборони України Руснак Іван Степанович, заступник Міністра оборони України Павловський Ігор Валентинович.

Особлива увага Голови Комітету Сергія Пашинського зверталася на фактичному невиконанні Державного оборонного замовлення у поточному році, що недопустимо в умовах збройної агресії.

          Також учасники засідання неодноразово наголошували, що потреба у додатковому фінансуванні Збройних Сил України у 2016 році складає щонайменше 7,7 млрд. грн.

          Народні депутати України – члени Комітету підтримали пропозиції Міністерства оборони України щодо обсягів фінансування у 2016 році та бюджетний запит на 2017 рік, який передбачає мінімально допустиме фінансування Збройних Сил України не менше 68 млрд. грн та одноголосно прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням збільшити фінансування Збройних Сил України у 2016 році і забезпечити фінансування у 2017 році, а також підтримали рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо виділення 5 відсотків ВВП на сектор безпеки і оборони.