Діяльність Комітету

18 травня 2016, 19:27

Про розгляд на засіданні Комітету 18 травня 2016 року проекту Закону України "Про податковий суверенітет України та офшорні компанії" (реєстр. № 4380 від 12.04.2016)

Відповідно до доручення Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони розглянув на своємо засідання 18 травня проект Закону України «Про податковий суверенітет України  та офшорні компанії»  (реєстр. № 4380 від 12.04.2016).

Законопроект на засіданні Комітету був представлений народним депутатом України Тимошенко Юлією Володимирівною.

Члени Комітету під час обговорення законопроекту зазначали, що він є актуальним з огляду на те, що проблема боротьби з податковими ухиленнями важлива для всього світу.

Разом з тим, Голова Комітету Пашинський С.В. зазначив, що Комітет з питань національної безпеки і оборони не є головним в опрацюванні цього законопроекту, секретаріат Комітету не має фахівців і експертів з питань оподаткування та використання офшорних зон, та враховуючи, що в профільному Комітеті вже створена робоча група з опрацювання зазначеного питання. За результатами обговорення народні депутати України – члени Комітету ухвалили наступне рішення: запропонувати Комітету з питань податкової та митної політики, який є головним, розглянути та винести проект на розгляд Верховної Ради України для прийняття рішення.