Діяльність Комітету

09 березня 2016, 12:17

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони висловлює підтримку своїй колезі, народному депутату України - члену Комітету Надії Савченко, яка нзаконно утримується в російському полоні

 

Сьогодні 9 березня Донецький міський суд Ростовської області оголосив дату винесення вироку Надії Савченко. Російський суд оголосить своє рішення через півтора тижні - 21 і 22 березня.

Комітет рішуче засуджує незаконне утримання народного депутата України – члена Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Надії Савченко в російському полоні.

Сфальсифіковані російською стороною звинувачення проти неї є проявом виняткового цинізму до прав людини і основоположних свобод.

У цьому зв’язку, вкотре закликаємо міжнародну спільноту вжити заходів з метою посилення політичного та дипломатичного тиску на Російську Федерацію для звільнення незаконно утримуваної Надії Савченко, спільно виступити на захист життя, безпеки та прав людини громадян України, які стали політичними заручниками агресивної політики Росії проти України та міжнародного правопорядку.