Діяльність Комітету

16 березня 2017, 18:47

Про засідання Комітету 15 березня 2017 року

15 березня 2017 року відбулося засідання Комітету, на якому, зокрема розглядався звіт Кабінету Міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2016 році.

За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення: взяти інформацію до відома та рекомендувати заслухати звіт Кабінету Міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2016 році на пленарному засіданні Верховної Ради України та за підсумками обговорення прийняти відповідну постанову.

Народні депутати України - члени Комітету одноголосно прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду прийняти у другому читанні та в цілому як Закон проект Закону про внесення змін до законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов'язків військової служби.

Комітетом підтримано прийняття у першому читанні за основу проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань організації та забезпечення охорони державної таємниці.

Як зазначили народні депутати України, сьогодні є необхідність визначити на законодавчому рівні конкретні засоби і шляхи забезпечення національної безпеки України, у тому числі через встановлення кримінальної відповідальності. Це обумовлено необхідністю своєчасного вжиття заходів, адекватних характеру і масштабам вказаних вище загроз національним інтересам України.

Голова Комітету наголосив, що вдосконалення законодавства у сфері охорони державної таємниці, зокрема, створить додаткові умови для забезпечення збереження секретної інформації відповідно до взятих на себе зобовязань за міжнародними договорами України про взаємний захист секретної інформації; встановить кримінальну відповідальність за неповідомлення про набуття такими особами громадянства (підданства) іншої держави (держав).