Діяльність Комітету

24 лютого 2017, 08:15

Про засідання Комітету 22 лютого 2017 року

22 лютого 2017 року відбулося засідання Комітету, на якому, зокрема розглядався проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро України (реєстр. № 5579). Прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням надати експертний висновок щодо згаданого вище законопроекту.

Народні депутати України – члени Комітету обговорили проект Закону про відшкодування шкоди, заподіяної терористичним актом (реєстр. № 4328). Голова Комітету підкреслив, що громадяни України подають позови до судів для отримання компенсацій від держави-агресора. В Україні вже працюють громадські організації, котрі надають безкоштовну юридичну допомогу громадянам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України і не можуть самотужки захищати свої інтереси. Слід зазначити, що уже є виграні судові справи, які у подальшому можуть бути подані до Європейського суду з прав людини.

Підтримуючи у цілому мету законопроекту, Голова Комітету наголосив на необхідності вирішення вказаного питання на державному рівні. Також Голова зазначив, що це питання потребує передбачення коштів у Державному бюджеті України. За результатами розгляду законопроекту одноголосно було прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб України надати експертний висновок.

У закритому режимі заслухано інформацію про стан виконання програм, пов’язаних із підвищенням обороноздатності і безпеки держави, на які Законом України «Про державний бюджет України на 2016 рік» передбачено надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання – резидентів України за кредитами (позиками), що залучаються для фінансування цих програм.