Діяльність Комітету

13 лютого 2017, 16:59

Співчуття у зв'язку з передчасною смертю Начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського генерал-полковника Геннадія Петровича Воробйова

Члени Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони з глибоким сумом сприйняли звістку про передчасну смерть видатного військового діяча сучасної України генерал-полковника Геннадія Петровича Воробйова.

Досвідчений генерал, який усе своє життя віддав служінню Вітчизні. Зробив значний внесок у розбудову і становлення Збройних Сил України. Взимку 2014 року він відмовився виконувати наказ про застосування сили до активістів Майдану. Як справжній патріот захищав територіальну цілісність України у найскладніші часи безпосередньо на передовій.

За роки служби генерал-полковник Воробйов Геннадій Петрович нагороджений орденами “За мужність” ІІІ ст., Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ст., медаллю “За бойові заслуги”, відзнаками Міністерства оборони України “Доблесть і честь” та “Знак пошани”, медалями і відзнаками Міністерства оборони України, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.

Від імені народних депутатів України – членів Комітету висловлюємо глибоке співчуття рідним і близьким покійного.

 

Поховання Г.Воробйова відбудеться 14 лютого 2017 року:

10.00-12.30 - прощання у Центральному корпусі Національного університету оборони України (м.Київ, проспект Повітрофлотський, 28);

13.00–14.00 - відспівування у Володимирському Кафедральному соборі;

14.45-15.30 - поховання на Байковому кладовищі.