Діяльність Комітету

03 листопада 2016, 11:38

Результати розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби (реєстр. № 5337)

Комітет на своєму засіданні 2 листопада 2016 року розглянув розроблений робочою групою секретаріату Комітету та народними депутатами України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби (реєстр. № 5337), поданий народним депутатом України С.Пашинським та іншими.

Метою законопроекту є удосконалення деяких положень законодавства щодо порядку проходження військової служби.

Зокрема пропонується надати можливість військовослужбовцям, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

У разі прийняття відповідного Закону право на звільнення з військової служби отримають військовослужбовці:

які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати продовження дії контракту;

які уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців.

Проектом Закону передбачається також унормувати деякі інші питання, пов’язані з прийняттям, проходженням, звільненням з військової служби,  шляхом внесення змін до Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу”, а також питання збереження соціальних пільг військовослужбовців шляхом внесення змін до Кодексу законів про працю України та Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Комітет рекомендує Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту у першому читанні прийняти його за основу.