Діяльність Комітету

23 листопада 2016, 12:44

Про засідання Комітету 16 листопада

На засіданні Комітету 16 листопада 2016 року було розглянуто питання щодо інформації, поширеної у засобах масової інформації народним депутатом України, Головою депутатської фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" Березюком Олегом Романовичем та народним депутатом Пастухом Тарасом Тимофійовичем, стосовно постачання неякісного озброєння у Збройні Сили України, зокрема щодо міномету МІ20-15 «Молот».

З порушеного питання було заслухано інформацію представників Міністерства оборони України.

Так, для перевірки кожного епізоду щодо міномету МІ20-15 «Молот» було створено комісію. Народні депутати України - члени Комітету прийняли рішення звернутися до Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України забезпечити проведення необхідної додаткової експертизи мінометів. А також члени Комітету наголосили на тому, що розповсюджена інформація про низьку якість озброєння, зокрема міномету МІ20-15 «Молот», передчасна, оскільки не завершено експертні заходи та не надані остаточні офіційні висновки. У рамках здійснення контрольної функції до складу комісії з вказаного питання увійшли народні депутати України – члени Комітету.

Також було розглянуто питання стосовно стану підготовки до зимового періоду військових частин Збройних Сил України, дислокованих на території проведення антитерористичної операції, зокрема:

-  підготовка та переведення техніки для використання в зимовий період;

-  забезпечення рідким паливом, вугільними брикетами, дровами;

-  підготовка приміщень до зими, де розміщується особовий склад військових частин;

-  стан укомплектованості зимовим речовим майном;

-  забезпечення особового складу засобами обігріву та додатковим приладдям для приготування гарячої їжі в умовах зимового періоду тощо.

Стан забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України житлом у 2015-2016 роках.

Народні депутати України - члени Комітету звернули увагу Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України на існуючі проблеми у підготовки до зимового періоду військових частин.

Щодо питання забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України житлом у 2015-2016 роках - дано доручення секретаріату Комітету разом з представниками Міністерства оборони України проаналізувати існуючу нормативно-правову базу зі вказаного питання та вжити відповідних заходів за результатами аналізу для вдосконалення механізму забезпечення військовослужбовців житлом.