Діяльність Комітету

17 червня 2016, 13:20

Про схвалення законопроекту Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони ( реєстр. № 4563) на засіданні Верховної Ради України

16 червня 2016 року Верховною Радою України було схвалено проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань оборони, за який проголосувало 256 народних депутатів України.

Прийняття Закону України «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони» (реєстр. № 4563) є першим етапом створення правових основ діяльності Сил Спеціальних операцій Збройних Сил України, зокрема військового командування.

У звязку з прийняттям цього законопроекту, необхідно внести ряд законодавчих та нормативно-правових змін, які б створили підвалини для діяльності Сил Спеціальних операцій Збройних Сил України.

Такий законопроект розроблено робочою групою, створеною у Комітеті з питань національної безпеки, та внесено на розгляд Верховної Ради України за реєстраційним номером 4795 - проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань оборони. У законопроекті пропонується внести зміни до восьми діючих законів, які стосуються Збройних Сил України та оборони, боротьби з тероризмом, розвідувальних органів України, порядку направлення підрозділів Збройних Сил України до інших держав, взаємодії з військово-цивільними адміністраціями та іншими органами влади, соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей.