Діяльність Комітету

13 жовтня 2015, 13:01

У зв'язку з модернізацією Збройних Сил України і їхньою адаптацією до норм і нормативів країн - членів НАТО Голова Комітету Пашинський С.В. ініціював розроблення Класифікації військових професій та посад національного класифікатора України

У зв’язку з модернізацією Збройних Сил України і їхньою адаптацією до норм і нормативів країн – членів НАТО Голова Комітету Пашинський С.В. ініціював розроблення Класифікації військових професій та посад національного класифікатора України

 

Голова Комітету Пашинський С.В. ще у березні місяці 2015 року звернувся до Центральних органів виконавчої влади з пропозицією у стислі терміни розробити Класифікацію військових професій та посад  національного класифікатора України ДК 003:2010 із залученням Науково-дослідного інституту соціально-трудових відносин Міністерства соціальної політики України, за яким закріплено функцію супроводження зазначеного Класифікатора.

Як повідомили Комітету у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, 2 вересня 2015 р. до національного класифікатора України ДК 003:2010 внесено Зміну №3, яка набрала чинності з 1 жовтня цього року. Відповідно до Зміни №3, до національного класифікатора України внесені професійні назви роботи у військовій сфері, зокрема:

-         Випробувач спеціальних виробів на вогневих стендах;

-         Випробувач спеціальних виробів на пневмогідравлічних стендах;

-         Випробувач стартово-стендових систем;

-         Складальник ракетних двигунів на твердому паливі;

-         Випробувач-лаборант ракетних рідинних двигунів та їх агрегатів;

-         Випробувач-електрик ракетних рідинних двигунів та їх агрегатів;

-         Патронувальник;

-         Слюсар-стендовик на вогняних стендах виробів з ракетними рідинними двигунами та ракетними двигунами на твердому паливі.

Голова Комітету С. Пашинський наголосив: «Зміни до Національного класифікатора України, сприятимуть модернізації та якнайшвидшій адаптації Збройних Сил України до норм і нормативів країн – членів НАТО»