Діяльність Комітету

15 вересня 2015, 17:29

16 вересня 2015 року Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони на своєму засіданні в "різному" розгляне питання щодо корупції в Міністерстві оборони України

До повноважень Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони належить забезпечення контролю за доцільністю, економністю та ефективністю використання коштів Державного бюджету в частині, що віднесена до предметів його відання.

Останнім часом до Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони надходять численні звернення щодо фактів корупції у Міністерстві оборони України. У них вказується  на порушення процедур державних закупівель матеріальних ресурсів (пально-мастильних матеріалів,  спеціальних рідин, продовольства, індивідуальних засобів захисту для військовослужбовців тощо) і надання послуг з харчування для потреб Збройних Сил України.

Особливе обурення громадськості та засобів масової інформації викликає те, що в умовах російської збройної агресії проти України, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності нашої Вітчизни відбувається заробляння на війні за допомогою корупційних схем.