Діяльність Комітету

11 вересня 2015, 14:08

Голова Комітету Сергій Пашинський взяв участь у нараді, яка відбулася в Раді національної безпеки і оборони України

Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський взяв участь у нараді, яка відбулася в Раді національної безпеки і оборони України. Розглядалося питання «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» в частині  статей, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки та оборони.

Під час обговорення цього питання Голова Комітету вніс, зокрема, наступні пропозиції.

Враховуючи, що існуючі на даний час загрози національній безпеці України є не меншими, а, можливо, навіть більшими, ніж вони були на час формування обсягів видатків на сектор безпеки та оборони в Законі України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони очікує від Кабінету Міністрів України дотримання аналогічних минулорічним принципів під час формування видатків на вказані потреби. Тобто, пропорційно рівню прогнозного показника номінального ВВП на 2016 рік видатки на безпеку і оборону в 2016 році повинні бути заплановані на рівні не менше 115605 млн. гривень.

Зокрема, видатки на забезпечення потреб оборони України в 2016 році необхідно встановити в такому обсязі:

Міністерству оборони України

57 млрд. грн.

Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України

1,5 млрд. грн.

Національній гвардії України

9 млрд. грн.

Державній спеціальній службі транспорту України

0,4 млрд. грн.

Всього

67,9 млрд. грн.

 

державні гарантії

на суму в 5 млрд. грн.

 

Це відповідає вимогам пп.1.7 п.1 Розділу І «Реформа системи національної безпеки та оборони» Угоди про коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» від 27.11.2014 року, відповідно до якого мінімальний рівень видатків на оборону України, погоджений сторонами Угоди, становить не менше 3 % обсягу ВВП України за відповідних бюджетний період.