Діяльність Комітету

12 квітня 2013, 16:33

На прохання грузинської сторони голова Комітету Володимир Литвин провів зустріч із заступником Голови Парламенту Грузії Георгієм Барамідзе

В.Литвин на початку зустрічі відзначив гарну динаміку співпраці між вищими законодавчими органами обох країни як на рівні керівників парламентів, так і на рівні комітетів. Добрі стосунки, за його словами, склалися в України і Грузії у питаннях взаємодії в міжнародних організаціях – Рада Європи, ПАЧЕС, Східне партнерство. "Ми розв'язуємо схожі проблеми, відповідаючи на виклики у сфері безпеки, які є очевидними для кожної країни", - наголосив голова Комітету.

В.Литвин зазначив, що у Комітеті зараз вивчаються питання щодо того, якими мають бути Збройні Сили держави з врахуванням задекларованого парламентом позаблокового статусу України. "Потрібні чіткі бачення того, які загрози і виклики існують, а потім - які Збройні Сили нам потрібні. Вивчення досвіду кожної країни є важливим у цьому процесі", - наголосив він.

В.Литвин розповів про ситуацію у Верховній Раді, зазначивши, що вона є непростою через складнощі у веденні діалогу між більшістю і опозицією. Чи не єдине питання, що об'єднує парламентські сили, - зазначив він, - лежить у площині євроінтеграції України.

Заступник Голови Парламенту Грузії поінформував про ситуацію в Грузії після проведення парламентських виборів восени минулого року та про ухвалені новим парламентом деякі законодавчі акти, які впливатимуть на її розвиток у подальшому.

Г.Барамідзе особливу увагу приділив важливості стосунків між Грузією і Україною. Він висловив впевненість у необхідності їх зміцнення у всіх сферах.

Г.Барамідзе також повідомив про завершення переговорів щодо підписання Угоди про асоціацію між Грузією та ЄС, продовження участі Грузії у миротворчій операції НАТО в Афганістані.

Учасники зустрічі висловилися за продовження подальшої співпраці між парламентами двох держав.