Діяльність Комітету

22 березня 2013, 09:44

Відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони

20 березня 2013 року у Службі безпеки України відбулося виїзне засідання  Комітету Верховної Ради України  з питань національної безпеки і оборони за участю членів Комітету, Уповноваженого Президента України з питань контролю за діяльністю СБУ, представників Апарату РНБО України, Громадської ради при Службі безпеки України, керівництва СБУ та керівників підрозділів Центрального управління Служби.

Учасники засідання обмінялися думками про стан і перспективи розвитку Служби безпеки України та законодавства, що регулює її діяльність, в контексті реформування правоохоронної системи держави.

Голова СБУ Олександр Якименко наголосив на важливості законодавчого забезпечення оптимізації діяльності вітчизняної спецслужби і в цілому правоохоронної системи України. Він запевнив присутніх у готовності Служби до відкритого діалогу з цих питань із профільним Комітетом Верховної Ради України.

Керівники Служби безпеки України поінформували членів профільного Комітету  про перспективи подальшого розвитку Служби, як складової безпекового сектору держави, поточної роботи із законодавчого забезпечення її діяльності, стану контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки та застосування на практиці норм законодавства у сфері охорони державної таємниці.

Члени Комітету порушили широке коло питаньвід удосконалення законодавства до підготовки кадрів у системі СБУ та стану фінансування сектору безпеки. Лейтмотивом виступів учасників засідання була думка про те, що реформування СБУ має здійснюватися в контексті реалізації державної політики у сфері національної безпеки з урахуванням новітніх викликів і загроз та передового іноземного досвіду. Цей процес має узгоджуватися з реформуванням усієї правоохоронної системи держави.

Підсумовуючи результати засідання, Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин констатував, що обговорення актуальних питань у сфері національної безпеки засвідчило необхідність подальшої тісної взаємодії Комітету з колегією Служби безпеки України у формуванні правового поля, яке дозволить СБУ більш ефективно виконувати покладені на неї завдання у сфері національної безпеки.