Діяльність Комітету

09 червня 2008, 14:44

Комітет розглянув питання про захист, необхідність посилення правової відповідальності за порушення вимог зберігання та незаконного поширення інформації в органах державної влади

Поштовхом до розгляду цього питання, зазначив голова Комітету Анатолій Гриценко, став сюжет на одному з телеканалів про можливість безперешкодно за 300 - 500 гривень купити на столичному ринку "Петрівка" базу даних на будь-якого громадянина в країні.

"Комітет провів за кілька місяців серйозну роботу і у взаємодії з майже 50 різними організаціями, від обласних держадміністрацій до спецслужб та силових структур, прокуратур та Верховного суду, вивчив це питання", - сказав Анатолій Гриценко.

Голова Комітету зазначив, що це складне питання, починаючи від того, яка інформація про громадянина є чутливою або обов'язково має бути публічною, хто має, а хто не має права на її отримання.

Голова підкомітету з питань інформаційної безпеки Іван Стойко наголосив на необхідності прискорити Кабінетом Міністрів подання на ратифікацію до Верховної Ради України міжнародної Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних.

За підсумками обговорення члени Комітету ухвалили рішення провести нараду і комітетські слухання з цього питання. До участі в слуханнях Комітет планує запросити керівників структур, які відповідають за збереження інформації, а також представників правоохоронних органів, громадських організацій для напрацювання і прийняття відповідного рішення.