Діяльність Комітету

06 червня 2008, 10:56

Члени Комітету вимагають від уряду збільшити увагу до військових

«На сьогодні Урядом задовільно виконується його постанова від 7 листопада 2007 року, якою впорядковано і впроваджено нову структуру грошового забезпечення для всіх категорій військовослужбовців, але є суттєві проблеми».

Таку заяву після чергового засідання парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони зробив його Голова Анатолій Гриценко.

За словами народного депутата, члени Комітету проаналізували стан виконання цієї постанови у першому кварталі 2008 року і зробили кілька висновків.

Перший – урядом виділяється недостатній фінансовий ресурс, який не дає можливості задіяти всі стимулюючі надбавки, передбачені нормативною базою.

Другий – постанова КМУ від 1 лютого 2008 року про збільшення на 45% посадових окладів для цивільних державних службовців створила дисбаланс – тепер цивільні працівники в силових структурах мають зарплату набагато вищу, ніж військові на рівнозначних посадах з різницею приблизно в 1 тисячу гривень.

Третій – уряд так і не підготував проект рішення щодо підвищення окладу за військове звання з 1 січня 2009 року.

«Тому наш Комітет звернеться до прем’єр-міністра з відповідним рішенням, в якому ми дуже наполегливо рекомендуватимемо прийняти проект постанови уряду, де передбачено ліквідацію диспропорції в посадових окладах між військовими та цивільними працівниками та невідкладно підготувати й прийняти постанову, якою з 1 січня наступного року суттєво в рази підвищити оклади за військове звання для всіх силових структур», - наголосив Анатолій Гриценко.

За його словами, різниця в грошах між військовими званнями «полковник» і «генерал» зараз смішна – 5 гривень (135 і 140 грн. відповідно) і це абсолютно не стимулює на фоні загальних сум, які люди отримують.