Діяльність Комітету

06 червня 2008, 10:19

Народні депутати України - члени Комітету виступили на захист непрацездатних членів сімей загиблих військовослужбовців

На черговому засіданні Комітету розглянуто проект закону, який би захистив непрацездатних членів сімей військовослужбовців, загиблих під час виконання службових обов‘язків.

За словами голови Комітету Анатолія Гриценко, цей проект розроблений за результатами чисельних звернень Комітету солдатських матерів, окремих людей, громадських організацій.

«Зараз непрацездатні члени сімей, де загибли військовослужбовці, отримують надбавку до пенсії 25% від мінімальної пенсії – 125 грн. Це абсолютно не адекватно, - зазначив голова комітету. - Тому ми прийняли рішення вирішити це питання».

Проект закону, яким передбачалося виплату непрацездатним людям фактично другої пенсії, членами Комітету було відхилено. Натомість, як зазначив Анатолій Гриценко, разом з представниками міністерств фінансів, праці та соціальної політики було знайдено порозуміння – виплачувати цю компенсацію за допомогою інших механізмів.

«Передбачається збільшити суму одноразової страхової виплати на випадок загибелі військового та збільшити надбавку, яка значно більше ніж 25% від мінімальної пенсії, в залежності від категорії непрацездатності», - зазначив Гриценко. І додав, що це питання через 2 тижні знову буде розглядатися на засіданні Комітету.